Novosti o izgradnji džamije

21 04 2021

Sastanak u Malmö-u

Sastanak u Malmö vezeno za izgradnju dzamije u našem džematu



Pročitaj više
03 04 2020

Zavrsetak projekta za izgradnju dzamije

Selam alejkum draga braco, postovane sestre i uvazeni vakifi. 


Prosle sedmice smo hvala Allahu d.z predali zavrsni projekat za izgradnju nase dzamije. Naime osoba sa kojom smo imali potpisan ugovor za projekat izgradnje dzamije, nije ispostovala dogovor, stoga smo bili prisiljeni raditi projekat za izgradnju nase dzamije na novo.  Tako da smo hvala Allahu d.z nasli projektanta koji nam je izasao u susret i u sto kracem roku, uz nas zahtjev za korekcije projekta zavrsio isti.

Sada smo u fazi cekanja, ako Bog da, pozitivnog odgovora od komune, te cemo nakon toga izabrati izvodjaca radova i uz Allahovu pomoc poceti sa gradnjom nase ljepotice. 

Nadamo se da cete razumjeti sav trud i zalaganje izvrsnog odbora vezano za dzamiju i dzamijske aktivnosti. 

Molimo Allaha d.z da nam otkloni sve prepreke na putu nasega dobra i da nam pomogne da sto prije napravimo nasu dzamiju.

Mahsuz selam IO.


Pročitaj više
29 11 2018

Završetak izlijevanja ploče za džamiju

Esselamu alejkum!

Nakon mnogih prepreka i osporavanja hvala Uzvisenom Allahu dz.s.  upravo smo probili prvi bedem i zavrsili izlijevanje ploce za prvu bosnjacku( a i oninih koji je smatraju svojom) dzamiju sa munarom u skandinaviji.
Molim Allaha da nadoknadi i poveca nafaku onima koji su pomogli s svojim imatcima da se ovo realizira, i molim Gospodara da nagradi i uslisa dove onih koji su dovili i koji su nam bili podrska. Amin!

Pročitaj više
25 11 2018

Nastavak radova na ploči

Selam alejkum draga braco i postovane sestre. Drage dzematlije i dzematlijke!

Prije svega zelim kazati da mi mozemo biti ponosni i presretni sto imamo ovakav dzemat i ovekave dzematlije i dzematlijke.

Dokaz zasto smo mi pocasceni od Gospodara da imamo priliku praviti dzamiju tamo gdje nikada nije bila jesu radne akcije koje su bile ovih dana oko pripreme za nasu prvu plocu za izgradnju dzamije  i naravno sve dosadasnje aktivnosti.  Molim Allaha da nasu bracu i sestre Allah dz.s. obilato nagradi za trud i rad. Amin!

Radovi su ako Bog da pri kraju. U cetvrtak ako Bog da dolazi beton za plocu i to je zavrsena prva faza izgradnje koju smo planirali do kraja ove godine insaAllah. Na nama je da dalje ako Bog da da pomognemo nasim imetcima da nastavimo dalje s izgradnjom. Molim Allaha da nam podari bereket unimetku svijest o vrijednosti  izgradnje dzamije i dzemata. Amin!

Pročitaj više
23 11 2018

Početak radova na prvoj ploči džamije

Es selamu alejkum!
Nakon zavrsenih zemljanih radova na parceli za  izgradnji prve dzamije sa munarom u Skandinaviji, zelimo vas obavijestiti da smo hvala Allahu dz.s. ove sedmice poceli radove na prvoj ploci na nasoj dzamiji,koja je potvrda dini Islama u gradu Norrköping. Hvala Allahu koji nam je dao priliku da bas mi budemo pocasceni time da pravimo Allahovu kucu. Molimo Allaha dz.s. da svakome onome koji udijeli na Allahovom putu nadoknadi desetorostruko i da mu podari svako dobro na oba svijeta. Amin!

 „A džamije uistinu pripadaju Allahu, zato se mimo Allaha nikome ne klanjajte.“ (El-Džinn, 18.)

 „Allahove džamije grade i održavaju oni koji u Allaha i u Onaj svijet vjeruju i koji namaz obavljaju i zekat daju i koji se nikoga osim Allaha ne boje; oni su, nadati se, na Pravom putu.“ (Et-Tevbe, 18.)

Pročitaj više
25 06 2018

Započeli zemljeni radovi

25.06.2018 godine zapoceti su zemljeni radovi na nasem zemljistu. Ovo je novo poglavlje u nasoj historiji.

Pročitaj više

Galerija