Clanarina 2020

Esselamu alejkum!

Pozivamo cijenjene džematlije koji još uvijek nisu službeno potpisali pristupnicu za članstvo u IZ da se približava rok za aktiviranje članstva za iduću godinu, a to je 31-10/2019. godine.

Isto tako podsjećamo na vrlo važne odredbe Pravilnika o jedinstvenoj članarini Islamske zajednice Bošnjaka u Švedskoj, ali i odredbe zakona države Švedske;

1) svaka osoba (muško ili žensko) potpisuje svoju pristupnicu i time postaje član Islamske zajednice. Ova napomena je posebno upućena hanumama, koje često ne potpišu samostalno pristupnicu, jer je suprug već potpisao, a što je pogrešno, jer svaka osoba iznad 18 godina pristupnicu potpisuje samostalno.

2) svaka osoba iznad 18 godina dužna je potpisati samostalnu pristupnicu, jer onog dana kada napuni 18 godina prestaje njeno članstvo koje je do tada imala uz svoje roditelje kao dijete.

Ova napomena je posebno upućena našoj omladini (momci i djevojke) koji nakon napunjenih 18 godina često "zaborave" da je potrebno da potpišu novu pristupnicu za svoje članstvo.

Apelujemo na naše članove koji imaju ovakav slučaj u porodici ili među prijateljima i rođacima da prenesu ovu informaciju i na vrijeme aktiviraju članstvo svih članova svoje porodice tako što će svaka punoljetna osoba potpisati svoju pristupnicu samostalno.

Ukoliko vam bude potrebna pristupnica slobodno nam se javite pa ćemo vam istu poslati poštom.

Želimo vam svako dobro ovog i budućeg svijeta... Amin!