Islamka zajednica je nasa druga mati

ISLAMSKA ZAJEDNICA JE NAŠA DRUGA MATI

Islamska zajednica je naša druga mati koja nam pruža ruke i grli nas u krilu posmatrajući naš život. Ona je s nama i u dobru i u teškoći. Majka misli o svojoj djeci, a Islamska zajednica misli i vodi računa o vjernicima i vjernicama. Nemoj dozvoliti da njeno krilo unište oni koji joj misle zlo i da pogaze njeno dobro koje je činila godinama.

Opstaće Islamska zajednica uz Allahovu pomoć bez obzira koliko nasrtali, napadali i pokušavali slomiti njenu kičmu. Ona je mnogo puta pobjedila one koji su htjeli da joj naude i koji su željeli da Islamska zajednica ne postoji.

Ona će ovaj teški krik vremena prevazići u kojem pokušavaju omalovažiti njen rad i učiniti beznačajnim njeno djelovanje u Bosni i Hercegovini i dijaspori.

Ima u ovoj našoj prelijepoj zemlji dobrih Bošnjaka, vjernika i vjernica, muslimana i muslimanki koji Islamsku zajednicu nose u srcu, duši i pomažu njen rad materijalno i na neki drugi način. Njih ne može niko skrenuti sa trase kojom su išli i idu u današnje vrijeme.

Okomili su se na ZEKAT I SADEKATU-L-FITR i pokušavaju da razbiju INSTITUCIONALNO SAKUPLJANJE kako bi oslabili njen rad i razvoj u svim džematima.

Mnogo je hajrata i dobra učinila u našim džematima i ne dozvolimo da nas ubijede kako nije ispravno ono što radi naša Islamska zajednica. Bejtu-l-mal je pomagao naše povratnike, ali i naše džematlije širom zemlje i naše dijaspore. Mnogo puta sam bio svjedok njene pomoći siromašnima i onima koji su u potrebi.

Ona je vraćala Bošnjake u sve krajeve Bosne i Hercegovine i pomagala njihov opstanak na tim područjima. Zahvaljujući Allahu, dž.š., i Islamskoj zajednici ezani se čuju u cijeloj Bosni i Hercegovini i Sandžaku.

Koliko god učinila dobra neki žele omalovažiti i  taj trud baciti za leđa i kazati da ne radi pravedno i po propisima.

Islamska zajednica ima ULEMU koja je učena i zna tumačiti propise vjere islama.

Ulema se uvijek poštovala i cijenila.

Mnogi su kritikovali rahmetli Đozu, ali i danas postoji ono što je rahmetli Đozo utemeljio.

Islamska zajednica nije zajednica lopovluka, krađe, nepravde nego je ona zajednica odgovornosti, emaneta i pomaganja drugima.

Vrijeme će pokazati da ona u sebi nosi baklju dobra, istine i snage koju prenosi na svoje sljedbenike kako bi hodili utabanim Pravim putem.

Ne dozvoli da te na trenutak pamet, razum i um ostavi pa da se prikloniš nekom drugom i ostaviš svoju Islamsku zajednicu.

Svoj zekat i sadekatu-l-fitr donesi i ojačaj Bejtu-l-mal kako bi ojačao svoju kičmu i pomogao drugima.

Hfz. Mr. Maid Ibrahimovic