U SUBOTU, 9. MARTA 2024., ODRŽANA SKUPŠTINA ISLAMSKE ZAJEDNICE BOŠNJAKA U ŠVEDSKOJ

U subotu, 9. marta 2024. godine, u Göteborgu je održana Skupština Islamske zajednice Bošnjaka u Švedskoj. Uz prisustvo 49 delegata iz 20 džemata, te članova Izvršnog odbora i drugih organa IZBUŠ-a, Skupštinom je predsjedavao njen predsjednik Jasmin Fočo.
Skupština je otvorena odlomkom iz Kur`ana kojeg je proučio hafiz Ahmed Bukvić, imam Džemata Stockholm, a onda su se Skupštini obratili gosti: Ilijaz Kenjar, dopredsjednik humanitarne organizacije Merhamet Švedske, Kenan Kapetanović, predsjednik omladinske organizacije Bemuf, te Morgan De Boer, ispred trezvenjačke organizacije NBV-a.

U radnom dijelu skupštinskog zasjedanja podneseni su i jednoglasno usvojeni: izvještaji o radu i finansijama, te izvještaj Revizione komisije.
Uslijedila je diskusija o Planu rada za tekuću godinu. U, zaista, prelijepoj atmosferi predloženo je nekoliko veoma konstruktivnih dopuna predloženom planu, nakon čega je, uz ove dopune, i ovaj dokument usvojen jednoglasno.
Na kraju je i Budžet za 2024. godinu usvojen jednoglasno.

Skupštinsko zasjedanje završeno je učenjem Kur`ana od strane hafiza Jusufa Horozovića, imama Džemata Linköping, i dovom, koju je proučio glavni imam Idriz-ef. Karaman.

Izvanredan domaćin Skupštine bio je Džemat Göteborg.