Zavrscnica mektebske nastave

Esselamu alejkum

 ŽURI MIRZA NA POUKU

Ranim jutrom, prije zore,ust'o Mirza iz postelje,

umio se, obukao,ko za Bajram dotjerao.

Uzbuđen je ustreptao,ne govori, umukao

 pa sve nešto izviruje,čeka oca, proviruje.

 Nije čudo takav što je jučer otac obeć'o je

 u džamiju s njime hodit'na pouku Mirzu vodit'.

Tu će učit o islamu, o Allahu i Kur'anu,

o Božijem miljeniku, Muhammedu poslaniku.

❤️🕌❤️ Ponekad otac ponekad majka svake subote i nedelje  dovodili su nas - bas kao Mirzu iz recitacije, u mekteb.

 ✅️ Tu smo se sretali sa našim vršnjacima, sa nasim efendijom koji nas je uvijek na početku sa  šalama, ranim jutrom motivisao za učenje. 

✅ ️Tu smo govorili naš maternji bosanski jezik, naučili puno novih, a na prvo slušanje čudnih riječi, ali na kraju smo ih ponosno usvojili.

✅️ Tu smo pitali efendiju sve što nas o islamu zanima i našem životu kao muslimana u Švedskoj a on je uvijek govorio- " Budite najljepši primjer i ogledalo naše vjere u vašim porodicama,školama i sa drugovima"

 ✅️ Tu smo se častili slatkišima i uživali u igri poslije mektebske nastave pa je "ganja" i "utrkivanje" već tradicionalna poslijemektebska aktivnost.

❤️ Uvijek je lijepo poslije velikog truda, zalaganja i izdvajanja vremena svih nas skupa, ubrati plodove rada i truda. Danas smo zajedno sa djecom i roditeljima obiljezili zavrsnicu mektebske nastave 🕌📚

❤️ Drago nam je da smo mogli biti jedan od faktora bitnih u odgoju naše djece zato hvala svim roditeljima koji ste bili ustrajni i uporni u dolasku, Allah vas nagradio za vaš trud a vaša djeca da se okoriste stečenim znanjem i da ih ono vodi i čuva kroz dunjakučko putovanje🤲

Hvala svima koji su doprinjeli i pomogli u organizaciji današenje manifestacije a roditeljima posebno hvala za znakove pažnje koji su nam ugrijali srca❤️😊.

Hvala našem Bosanskom klubu na ustupljenom prostoru i susretljivosti.